Leena Meri: Sähkönhinta nousee ja hallitus lomailee, tilanne on täysin kestämätön

Perussuomalaiset on vaatineet pikaisia toimia räjähdysmäisesti kasvaneiden sähkönhintojen hillitsemiseksi, kertoo Leena Meri tiedotteessaan.

Puolueen 1. varapuheenjohtaja Leena Meri nosti esiin (A-studio 27.7.) useita keinoja tilanteen ratkaisemiseksi, kuten arvonlisäveron alennusta, hintakompensaatiota Ruotsin ja Norjan malliin sekä hintakattoa.

– Hallitus – erityisesti pääministeri Marin – keskittyy lomailemiseen, vaikka energiakriisi on jo päällä, ja tulee syksyn myötä pahenemaan. Tahtotila ja tilannekuva on hallitukselta täysin kateissa, Leena Meri toteaa.

Myös Aalto-yliopiston professori Matti Liski on todennut (IS 19.7.) Suomen varautumisen energiakriisiin olevan puutteellista. Liski on esittänyt sähkön hintakattoa toimivana keinona hintojen hillitsemiseen. Professori arvosteli myös virkamieskoneistoa, joka ”tuntuu nukkuvan Ruususen unta.” Meren mielestä hallituksen tulee ryhdistäytyä.

– Keinoja on monia, mutta mikään ei etene, kun kukaan ei niitä ole valmistelemassa ja ministerit lomailevat. Huolimatta siitä, mitä keinoa lopulta käytetään, niin päätöksenteolla on jo kiire.

Meren mielestä lomat tulee keskeyttää ja hallituksen kokoontua nopeasti. Tilanne on täysin kestämätön.

– Sähkönhinta on noussut jo ainakin kolmin- nelinkertaisesti vuoden takaisesta, ja monin paikoin ihmiset ovat hädässä jo nyt. Entä sitten talvella, kun energiankulutus ja hinnat ovat tapissaan?

– Ehdotan että Suomen ja EU:n virkamiehet ja vastuuministerit istuvat saman pöydän ääreen ja ulos ei tulla ennen kuin ratkaisu on löytynyt. Eli nyt töihin eikä pöydästä nousta, ennen kuin niin sanotusti valkoinen savu piipusta nousee, Meri vaatii.

1 Comment

  1. puolueeton
    31.7.2022 20:53

    Turhaa puhetta valeoppositiolta tulee. Voi olla parempi, että hallitus on lomalla, koska hallituksen tekojen tähden tilanne on mikä on. Olisi mennyt paljon paremmin, kun hallitus olisi ollut lomalla koronakohun aikanakin. Velat ainakaan eivät olisi lisääntyneet.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top