Mikko Paunio: Vihreän 50-vuotisen energian vastaisen sodan kauhea loppunäytös edessä ensi talvena

Vihreä sota energia vastaan on jatkunut noin puoli vuosisataa ja sodan karmea loppunäytelmä on nyt meillä länsieurooppalaisilla edessä ensi talvena.

Loppunäytelmä huipentuu – kiitos vihreän energian vastaisen 50-vuotisen sodan – siihen, että länsi häviää Venäjää vastaan aloittamansa talous-/näännytyssodan 0 – 6. Talven opetus tulee olemaan niin kova, että vihreä ajattelu menettää vuosikymmenien aikana ankaralla kampanjoinnilla saavuttamansa hegemonian molemmin puolin Atlanttia.

Vihreä sota alkoi 1980-luvun alussa ydinvoiman vastaisella offensiivilla, jossa vihreät ottivat aseekseen tieteellisesti kyseenalaiset säteilyhysteriaa lietsovat väittämät. Kun ydinvoiman tulevaisuuden näkymät oli lännessä tuhottu, kampanjointi jatkui menestyksellisesti fossiilienergian vastaisella tuhoamissodalla vihreiden onnistuttua etenkin 2010-luvulla alarmististen tutkijoiden ja valtamedian avulla lietsomaan hysteriaa kärventyvästä planeetasta nuorten keskuudessa.

Vihreä ideologia tuhoaa energiatalouden

Vihreä ideologinen erittäin menestyksellinen energian vastainen sota ja kampanjointi johti lännen johtavien poliitikkojen uskoon energiatalouden Vihreän siirtymän välttämättömyydestä, mikä on ilmentynyt Ukrainan sodan myötä johtavien poliitikkojen kommenteissa sekä heidän kannattamissa lainsäädäntöaloitteissa molemmin puolin Atlanttia. Esimerkiksi USA:n valtiovarainministeri Janet Yellen ja EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ovat geopoliittista syistä vaatineet länttä panostamaan nyt aivan erityisesti tuuli- ja aurinkoenergiaan. Energiataloutta vähänkään ymmärtävät, että näissä vaatimuksissa ei ole järjen hiventäk

Tsheropylin terveysvaikutukset

Olen kirjoittanut vuodesta 1989 energiapoliittisia kannanottoja ydinenergian puolesta säteilyhygieniaan perehtyneenä epidemiologina yli 30 vuoden ajan. Olen mm. muutama vuosi sitten oikonut korkeatasoisella brittiläisellä Reaction-nimisellä keskusteluareenalla HBO:n Tshernobyl-minisarjan virheelliset fantastiset väittämät Tshernobylin onnettomuuden terveysvaikutuksista. Po. HBO-minisarjassa esitetyt väärät säteilyyn liitetyt terveysväittämät vaikuttivat länsimaiden tiedotusvälineissä väestön mielialoihin vuosikymmenien ajan ja mm. YLE:n TV-uutiset ovat saaneet säteilyyn liitettyjen väärien kansanterveysväittämien levittämisestä JSN:n langettavan tuomion vuonna 2016.

Kaksi kesää sitten julkaistiin Lontoossa raportti, jonka olin kirjoittanut yhdessä yhdysvaltaisen professori Edward Calabresen kanssa. Siinä kerroimme säteilyyn liittyvistä vääristä historiallisista väittämistä ja siitä, kuinka Kansainvälisen säteilynsuojelukomission (ICRP) virallinen riskinarvio matalien säteilyannosten heikosta kyvystä nostaa syöpäriskiä on jopa puolta nykyistä arviota pienempi tai että sitä ei ole lainkaan. Tämä johtuu mm. siitä, että Hiroshiman ja Nagasakin eloonjääneiden – hibakushien – keskuudessa toteutettu seurantatutkimus ns. Life-Span Study ei huomioi väestön säteilyannoksia, jotka syntyivät molemmissa kaupungeissa ydinpommien synnyttämän ns. Mustan sateen myötä.

Vihreä kampanjointi fossiilienergia vastaan on onnistunut niin hyvin, että esimerkiksi Länsi-Euroopassa investoinnit fossiilienergiaan ovat tyrehtyneet lähes tyystin. Vielä 15 vuotta sitten Länsi-Eurooppa tuotti maakaasua enemmän kuin Venäjä. Vihreät onnistuivat myös globaalisti vähentämään fossiilienergian investointeja viimeisten kymmenen vuoden aikana, mikä tulee vaikeuttamaan toipumista ensi talven energiakriisin aiheuttamasta shokista.

Mitä tekevät  Greepeac ja media

Olen useaan otteeseen tässäkin blogissa kertonut, kuinka Venäjä on häikäilemättä käyttänyt hyväksi ympäristöjärjestöjä, jotta länsi ei tekisi fossiilienergiainvestointeja. Nyt pari päivää sitten Daily Telegraph lehdessä Greenpeace’a syytetään Ison Britannian energiaturvallisuuden vaarantamisesta ja siitä että Greepeace pelaa Vladimir Putinin pussiin, kun se kritisoi oikeuden päätöstä myöntää eräälle öljy- ja kaasukentälle porausluvan Pohjanmerellä.

Maailman merkittävimpiin kuuluvassa talouslehdessä Financial Times’ssä on viimeisen vuorokauden aikana julkaistu kaksi merkittävää artikkelia ensi talvena kehittymässä olevasta katastrofista.

Seuraavassa lyhyet otteet näistä artikkeleista:

”Hinnat ovat niin korkeat, että emme todellakaan tiedä, miten talous tai kysyntä vastaa – meillä ei ole koskaan ollut mitään edes lähelläkään näitä hintatasoja”, totesi energiakonsultti Ira Joseph, jolla on vuosikymmenten kokemus alalta.

Venäjän Eurooppaan suuntautuvien kaasuvirtojen pitkittynyt supistuminen saattaa aiheuttaa sen, että alue ei pysty täyttämään varastojaan riittävästi ennen tämän talven lämmityskautta. Näin ensi talvena joudutaan säännöstelemään toimituksia raskaan teollisuuden käyttäjille.

EU on asettanut useimmille maille tavoitteeksi vähentää kaasun käyttöä 15 prosenttia. Saksan hallitus kehotti tällä viikolla kotitalouksia ja yrityksiä säästämään entistä enemmän, ja Berliini aikoo antaa energiayhtiöiden siirtää 90 prosenttia kohonneista kustannuksistaan ​​asiakkaille. ”Olemme vakavassa tilanteessa”, sanoi Saksan (vihreä kirj. lis) talousministeri Robert Habeck. ”On aika, että kaikki ymmärtävät sen.”

Painajaismainen skenaario EKP:lle ja hallituksille olisi stagflaatio, jossa Venäjän kaasutoimitusten keskeytyminen ajaisi euroalueen taantumaan, kun taas energiakriisi ja heikentynyt euro nostavat hintoja entisestään.”

Masentavinta tässä on se, että kaikki tämä surkeus ja lännen heikkous on itseaiheutettua.

https://yle.fi/uutiset/3-9242527

https://en.wikipedia.org/wiki/Reaction.life

Click to access Calabrese-Paunio-2020.pdf

Renewables, not the war in Ukraine, are the root cause of Europe’s energy crisis

https://www.telegraph.co.uk/business/2022/07/26/greenpeace-accused-siding-putin-against-north-sea-gas-field/

https://www.ft.com/content/9da387f3-7be8-4069-953f-01bdc9898913

https://www.ft.com/content/283f2ed2-0334-4507-a4f4-11c80be5991a

The facts about Chernobyl

+44

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top