Puolustusministeri vetämään Suomen NATO-neuvotteluja

Pääkirjoitus

Miksi ihmeessä puolustusliitto-jäsenyydestä käy Turkin kanssa neuvotteluja ulkoministeri? Ja varsinkin, kun henkilö on Pekka Haavisto, joka on kuin ”punainen vaate härälle”, vaikka onkin vihreä.

Viimeksi eilen myös Turkin oppositio ilmaisi inhonsa Haavistoa, siis hänen toimiaan kohtaan, ja arvosteli häntä isisterroristien (ne kuusi naista) Suomeen rahtaamisesta, ja muistutti samassa yhteydessä, että myöskään suomalaiset eivät hyväksyneet Haaviston toimia. (minä myös olen varma, että jos kansa olisi saanut äänestää niin yhtään ei olisi tullut.)

Turkissa ollaan erittäin hyvin tietoisia myös Haaviston omaa virkamiestään kohtaan tehdyistä ketkuiluista, kun virkamies vain noudatti lakia.

Ja myös Haaviston valheista ”apulaisprofessuurista” -hänen hakiessaan YK:lta Etelä-Sudanin komissaarin virkaa. Ja, koska Haavisto on syyllistynyt valehtelemiseen jopa maailmanjärjestölle, niin Turkki katsoo -omasta mielestään perustellusti- että heillä on kaikki syy epäillä kaikkea mitä Suomen nykyinen ulkoministeri sanoo.

Asettukaapa turkkilaisen osapuolen asemaan ?

On tietenkin outoa, että joku puuttuu toisen maan neuvotteluosapuolen henkilöön. Mutta kiistatta tässä tapauksessa Turkin vahvat epäilyt eivät ole vainoharhaisia niin kuin yllä todettiin. Entäpä jos meillä olisi vastassa em. historialla varustettu ulkoministeri niin olisiko meillä syytä luottaa?

Ei tietenkään.Ja voitte kuvitella, että Haavisto tekee kaikkensa, että nuo isikikset pysyvät täällä, ja mahdolliset kurditerroristit ovat siipiemme suojassa. Olemme erittäin vakavan ongelman parissa: kumpi on tärkeämpää Haaviston nahan ja isisterroristien pelastaminen vai Suomen kansan pelastaminen-erittäin periaatteellinen kysymys, ydinkysymys !

Sitä paitsi on luonnollista, että sotilasliitosta neuvottelee ”sotaministeri”, ei ulkoministeri.

Seppo Huhta

.

6 Comments

 1. Snif
  15.6.2022 15:30

  Mutta kertokaapas miten turkki eroaa terroristeista, se on vaikeaa sillä tuo maa on kokonaan terroristien vetämä viemäri.

  Vastaa
  1. Seppä
   15.6.2022 19:16

   Kannattais kysellä ensin oma pesä puhtaaksi kysymyksillään ja ihmetellä, mitä kaikkea voitkaan huomata vastaukset saatuasi. Sitten voit hyvillä mielin lähteä huutelemaan kysymyksiäsi samoilla syytteillä ko.maahan.

   Vastaa
 2. Obelix
  15.6.2022 17:04

  ”Ei tietenkään.Ja voitte kuvitella, että Haavisto tekee kaikkensa, että nuo isikikset pysyvät täällä, ja mahdolliset kurditerroristit ovat siipiemme suojassa. Olemme erittäin vakavan ongelman parissa: kumpi on tärkeämpää Haaviston nahan ja isisterroristien pelastaminen vai Suomen kansan pelastaminen-erittäin periaatteellinen kysymys, ydinkysymys !”

  Toinen periaatteellinen ydinkysymys on: Keiden poliitikkojen ja järjestöjen vastuulla on Suomen harjoittama terroristien suojelukampanja, jonka agendan takia Suomi on mm. jatkuvan ”itärajallisen” hybridivaikuttamisen uhkan alla? Kysyn, koska nyt ne uhkat ovat realisoitumassa, Turkin takia => Sanna Marin Iltalehdissä: Suomen natojäsenyys on mahdollisesti jäätymässä. Kysyn edelleen: Miksi nämä tahot eivät nyt uskalla kantaa vastuutaan suomalaisista, vaikka ne aiemmin uskalsivat työntää vastuun suojelupäätöksistään tavallisten suomalaisten niskoille – jopa Turun torilla?

  Ps. Toisaalta täytyy kyllä myöntää, että turkkilaiset osaavat pelata kovaa peliä Suomen turvallisuuspolitiikkaa kohtaan, suomalaisten ”maailmanhalaaja” poliitikkojen itsetarkoituksellisen hölmöily-pehmoilun takia. Ajat ovat muuttuneet niin arvaamattomiksi (katsokaa Ukrainaan) että, ellei valtiojohtomme osaa tai halua sopeutua muuttuneisiin geopoliittisiin olosuhteisiin, niin kusessa on Suomen Kansa muutaman ns. hönö-intellektuellin hyveellisyyskuplan takia, ja hyvin pian…päälakea myöten.

  Vastaa
 3. kyosti helin
  16.6.2022 00:19

  Juupa juu, on tosiaan outoa haaviston rooli, mutta olisiko yhtään parempi, että korruptiosta tuomion saanut nk. puolustusministeri neuvottelisi näin fataalista asiasta…. ihan sama kuin hänet pantiin hävittäjäkaupoista neuvottelemaan, voi vain odotella, mitä paljastuu myöhemmin ja onko yleensä esim. autohuijari sopiva neuvottelemaan yhtään mistään, kun veronmaksajien miljardeista kyse?

  Vastaa
 4. Zardex
  17.6.2022 11:16

  Ainoastaan Venäjän avulla voidaan pelastua NATO-terroristeilta. On pahasti pallo hukassa sellaisella, joka kuvittelee Suomen tarvitsevan pelastusta NATO:lta.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   4.7.2022 17:56

   Jokainen Natoa kannattava, voisi edes pikkusen käyttää aivojaan ja keksiä, miten Nato puolustaisi meitä Venäjän hyökkäyksessä. Pelkkä myötämielisyys ei riitä ja sotilasapu pitkittäisi sotaa ja aiheuttaisi lisää tuhoa.
   Olisiko sittenkin parasta varautua mahdolliseen hyökkäykseen yrittämällä pysyä hyvissä väleissä. Huonot välit pilaavat meidän tulevaisuuden jo taloudellisesti. Tulee olemaan tarvikkeista, ruoasta ja energiasta pulaa. Niitä ei Nato tuota. Japani on maksanut USAn turvatakuista 2 miljardia vuodessa, mitä tulee maksamaan meille Naton turva?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top